zaterdag 22 maart 2014

Marco Tornado met “Oh Sabine Hagedoren” stoot Lindsay van nummer 1 in de Radio 2 Vlaamse Top 10


Marco Tornado met “Oh Sabine Hagedoren” stoot Lindsay van nummer 1 in de Radio 2 Vlaamse Top 10

Lindsay is haar eerste plaats in de Vlaamse Top 10 kwijt aan de nobele onbekende Marco Tornado die met  “Oh Sabine” een eerbetoon brengt aan weervrouw Sabine Hagedoren. De Nederlander die al even in België woont, vond dat er te weinig carnavalmuziek op de radio te horen is en daarom schreef hij een ode aan zijn mooie idool. Het nummer scoort meteen een nummer één hit.


De Radio 2 Vlaamse Top 10 van 22 maart 2014

Clouseau en Flip Kowlier hebben de Vlaamse Top 10 verlaten. De eerste nieuwkomer vinden we op 9. Yves Segers, die sinds "Komen eten" weer 'hot' is, heeft een nieuwe single uit, die vlotjes gedownload wordt: "Geef mij maar schlager". De tweede nieuwe begint op 8. Het gaat om De Grietjes, de meidengroep rond Isabelle A, met "Sprong in het maanlicht".

Steve Tielens en Liesje Winten zijn de verliezers van de week. "Ik heb je sleutel weggesmeten" was een aardige carnavalshit, maar geraakte niet hoger dan nummer 4. Deze week moeten ze het met veel minder doen, nl. plaats 7.Dit is mede de "schuld" van de meisjes van Sugarfree, die met "Zeg eens jongen" een reuzensprong nemen: van 8 naar 4.

In de Top 3 zit aardig wat beweging. De Romeo's & Willy Sommers zakken van 2 naar 3 met "Jij bent zo mooi". Ook Lindsay zet een stapje achteruit en moet de eerste plaats laten aan Marco Tornado, oftwel Peter Van de Veire, die een carnavaleske ode heeft opgenomen voor weervrouw Sabine Hagedoren. "Oh Sabine" is dus de nieuwe koploper van de Radio 2 Vlaamse Top 10.

Het is Marco Tornado die Michael Lanzo uit de Vlaamse Top 10 kegelt. Marco Tornado is de schuilnaam van MNM- en één-presentator Peter Van de Veire. Hij heeft onlangs een ode aan weervrouw Sabine Hagedoren opgenomen en "Oh Sabine" kwam op 8 maart 2014 al binnenwaaien op nummer 2.

Internetters speculeerden al enkele dagen over de ware naam van Marco Tornado. Die droeg een aanstekelijk nummer op aan sexy weervrouw Sabine Hagedoren: "Oh Sabine".

Nu blijkt dat een schuilnaam te zijn van Peter Van de Veire van MNM. Onlangs confronteerde hij Sabine Hagedoren in z'n ochtendprogramma zelf met het nummer. Zij vond het geweldig.

Het opzwepende pakkende deuntje en de songtekst over de tetten van Sabine Hagedoren is gefundenes fressen voor carnavalisten: "Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer".

ONTHULLING: Wie is Marco Tornado?

Zomaar. Uit het niets verscheen er een video op YouTube. Beelden en foto's van Sabine Hagedoren waarmee je karaoke-gewijs kan meezingen op.. een monster hit! Het nummer ging meteen viral op internet en kreeg al snel meer dan 150.000 hits, uniek voor Vlaanderen. Ene Marco Tornado is grote fan van VRT-weervrouw Sabine Hagedoren en schreef een nummer voor en over haar mooie grote borsten, een ode. De Nederlander die al enkele jaren in België woont, vindt dat er te weinig carnavalsmuziek is op de Vlaamse radio. Daarom maakte hij zelf een nummer, zo ging het verhaal of sprookje. In een mum van tijd stond het bericht op heel wat (kranten)pagina's, scoorde de video een hit op sociale media, twitter en facebook én werd het gespeeld op enkele radiozenders, hot.

Maar heeft Sabine Hagedoren het nummer al gehoord?
En wie is die Marco Tornado?

Weervrouw Sabine Hagedoren: "Oh Peter, ik vind het geweldig"

"Oh Sabine", zo heet de titel van een gloednieuw nummer dat opgedragen is aan weervrouw Sabine Hagedoren. Het carnavalnummer werd gezongen door een zekere Marco Tornado, maar dat blijkt de artiestennaam te zijn van Peter Van de Veire. In zijn ochtendprogramma op MNM confronteerde hij Sabine zelf met het nummer. En zij vond het geweldig.

Het liedje kon voor het eerst gehoord worden op Radio Baloo en ook bij "Hautekiet" op Radio 1 werd het nummer losgelaten op de luisteraar. Het opzwepende deuntje en de songtekst over het weelderige balkon en dikke bollen van de sexy weervrouw("Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer") is bruikbaar materiaal voor de carnavalisten.
"Klankkleur Marco lijkt op die van Pedro"

"Ik vind het een heel plezant liedje. Dat gaat zeker aanslaan", zegt muziek kenner Sabine Hagedoren in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. De weervrouw had naar eigen zeggen wel een vermoeden wie die Marco Tornado écht was. "Ik ken die stem en ik vond dat de klankkleur van Marco heel hard lijkt op die van Pedro", aldus de weervrouw. Vervolgens kon Peter Van de Veire niet anders dan toegeven dat hij de zanger is. En nu scoort Sabine Hagedoren dus haar eerste nummer één hit op de radio!

"Het is echt een geweldig liedje, een echte meezinger. Voor mij is het eigenlijk elke dag carnaval", zegt Sabine. In de begeleidende videoclip op YouTube zijn filmpjes uit de rijke carrière van de populaire weervrouw op TV te zien. Zo zien we Sabine in badpak op het strand en de zee, bijna naakt modderworsten, aan het yogaën met een diep decolleté en natuurlijk in profiel het weerbericht presenteren.

"Oh Sabine!" over de Vlaamse weervrouw Sabine Hagedoren is een nummer van Miguel Wiels(K3), Kürt Burgelman (Biezebaaze) en Peter Van de Veire. En is hier te koop op iTunes.

donderdag 13 maart 2014

Weervrouw Sabine Hagedoren neemt plaats op het Droombed


Weervrouw Sabine Hagedoren neemt plaats op het Droombed


Het Sociaal Huis van Bornem gaat op pad met een droombed. De gemeente peilt zo naar de wensen van de Bornemnaars op het vlak van zorg.

De afgelopen maanden maakten kinderen van buitenschoolse kinderopvang De Pagadder en bewoners van de serviceflats Den Dries samen een pronkstuk van een oud ziekenhuisbed. Vanaf 3 maart trekt dit bed door Bornem.
 
Aan voorbijgangers wordt gevraagd om hun droom voor een zorgzaam Bornem uit te spreken. Die droom komt samen met een foto op de website van Bornem.


In aanloop tot deze actie werd een filmpje gemaakt met enkele bekende inwoners zoals longarts Ann-Marie Morel, oudste inwoonster Godelieve Wijckmans, Unizo-topman Karel Van Eetvelt, weervrouw Sabine Hagedoren, en Ferdy en Charlotte Debecker van res-taurant Eyckerhof. Het filmpje is te bekijken op de Facebookpagina van de gemeente Bornem en via YouTube.

Iets van iedereen

Het Sociaal Huis wil met deze actie duidelijk maken dat zorg iets is van en voor iedereen. Buren, familie, vrijwilligers, zelfhulpgroepen, verenigingen.

Deze actie wordt afgerond op de ‘Dag van de Zorg’ op zondag 16 maart. Het Sociaal Huis aan de Broekstraat 40B, verwelkomt op die dag iedereen van 14 tot 16.30 uur.

Naast een hapje en een drankje is er informatie over de dienstverlening van het Sociaal Huis en mogelijkheden om in de zorg aan de slag te gaan als medewerker of vrijwilliger.

Het droombed staat maandag 3 maart 2014 van 10 tot 12 uur op de Markt in Bornem (achter het Landhuis), vrijdag 7 maart van 16 tot 18 uur in het Sportdomein Breeven, zondag 9 maart 10 tot 11 uur aan het Kasteel d‘Ursel in Hingene, zondag 9 maart van 14 tot 15 uur aan de Scheldedijk in Weert, dinsdag 11 maart van 13.30 tot 14.30 uur aan het Gemeenschapscentrum in Mariekerke en woensdag 12 maart van 14 tot 16 uur.

Het Sociaal Huis van Bornem gaat met een 'droombed' op pad. Hoe zie jij een zorgzaam Bornem? We vroegen het alvast aan 5 'bekende' Bornemnaars, waaronder Sabine Hagedoren.

Op het droombed van Sabine Hagedoren kreeg iedereen de kans om mee te beslissen over de toekomst van zorg in Bornem.

Vroeg of laat krijgen we allemaal wel eens te maken met zorg, is het niet bij onszelf, dan is het iemand in de familie. Op de Vlaamse Dag van de Zorg (16 maart) zetten woonzorgcentra de deuren open.

Voor veel zorgbehoevenden is de drempel van het ziekenhuis, verschillende woonzorgcentra en andere welzijnsvoorzieningen vaak te hoog. Mensen met nood aan hulp en geïnteresseerden kunnen op de Dag van de Zorg, op zondag 16 maart, terecht in deze dienstencentra. Op een 170-tal locaties in Vlaanderen staan duizenden vrijwilligers klaar om iedereen wegwijs te maken in deze veelzijdige sector.

Voor de jongsten is er vaak een apart programma voorzien. Rond vijf thema’s (vacatures, bouw- en architectuurprojecten, innovatie, samen en het Jaar van het Brein) worden in heel Vlaanderen opendeurdagen georganiseerd.

Maatschappelijke assistenten bundelen in het Sociaal Huis dagelijks de krachten om ouderen, jongeren en iedereen die vragen heeft omtrent zorg te woord te staan en te helpen. Dit allemaal onder het goedkeurend oog van OCMW-voorzitter Gil Van den Berghe (CD&V).

‘We willen iedereen uitnodigingen in ons Sociaal Huis om kennis te maken met alle diensten die wij hier aanbieden. Aan de hand van foto’s en folders wordt het een echte kijkdag, waar het hele gezin iets aan zal hebben’, vertelt hij. ‘De VDAB staat werkzoekenden bij tijdens hun zoektocht naar een job. Buren, familie, vrijwilligers en professionals, zorg is van en vooral voor iedereen.’

Droombed

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg gaf de gemeente Bornem tussen 3 en 12 maart de senioren de kans om mee te beslissen over de toekomst van zorg in de gemeente. Met behulp van een oud ziekenhuisbed, dat op verschillende plaatsen in de gemeente Bornem geplaatst werd, mocht iedereen luidop dromen over hoe het verder moet. Gil Van den Berghe volgde dit vanop de eerste rij.

‘Mensen die buiten het centrum wonen, kunnen zich vaak niet snel genoeg verplaatsen naar een ziekenhuis of ander zorgcentrum. De mening van inwoners hierover is belangrijk’, vertelt hij.

Weervrouw Sabine Hagedoren en Unizo-topman Karel Van Eetvelt gingen hen vooraf en namen plaats op het bed.