dinsdag 27 september 2011

Sabine Hagedoren 16-4-2010 Journaal Vulkaan uitbarsting IJsland uitleg




Op 16-4-2010 kwam weervrouw Sabine Hagedoren in het 13.00 middag Journaal van de VRT bij zwangere Goedele Wachters uitleg geven over de vulkaan uitbarsting op IJsland.

In IJsland is een vulkaan uitgebarsten op zo'n 120 kilometer van de hoofdstad Reykjavik. Meer dan vijfhonderd mensen moesten hun huizen verlaten. Het is voor het eerst sinds 1823 dat er een uitbarsting is op dat deel van het eiland.

De vulkaan in het gebied van de gletsjer Eyjafallajoekull, bijna 120 kilometer ten zuidoosten van Reykjavik, werd kort na middernacht actief. Geologen hebben inmiddels verkennende helikoptervluchten gemaakt boven de gletsjer. Daarin zou een scheur van ongeveer een halve kilometer zijn ontstaan.

Meer dan vijfhonderd inwoners van drie dorpjes moesten hun huizen verlaten. Het vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven van de hoofdstad Reykjavik is stilgelegd. Trans-Atlantische vluchten mijden tot nader order routes via IJsland in verband met de vulkaanuitbarsting.

De autoriteiten vrezen nu vooral overstromingsgevaar als gevolg van een onbekende hoeveelheid smeltwater. De weg naar het gebied is uit voorzorg afgesloten. Het is voor het eerst sinds 1823 dat er in dat deel van IJsland een vulkaan uitbarst.

Ook het vliegverkeer had veel last van de vulkaan uitbarsting, Sabine Hagedoren vertelde erover in het Journaal.


















dinsdag 13 september 2011

Collega van Sabine Hagedoren weerman Frank Deboosere stopt met showbizzvoorspelling in 'Vrienden Van de Veire'

Collega van Sabine Hagedoren, weerman Frank Deboosere, stopt met showbizzvoorspelling in 'Vrienden Van de Veire'.

Weerman Frank Deboosere, de collega van weervrouw Sabine Hagedoren, ziet zijn carrière als showbizzvoorspeller al stoppen, nog voor ze goed en wel begonnen is.
Het item aan het einde van het Eén-programma 'Vrienden Van de Veire' was in de tweede aflevering al niet meer te zien.
In het ludiek bedoelde item aan het einde van 'Vrienden Van de Veire', het nieuwe showbizzprogramma van Eén, 'voorspelde' Frank Deboosere voor een keer niet het weer zoals hij en Sabine Hagedoren altijd doen, maar wel de aankomende showbizzweek.
 
In de tweede aflevering, vorige zaterdag, bleek het item al geschrapt te zijn. Eén benadrukt wel dat dit niks met Frank Deboosere te maken heeft, maar wel met het opzet van het programma.
'We maken de rubriek met Showbizz Frank niet meer omdat de verwachtingen niet helemaal zijn ingelost.
 
Als iets niet sterk genoeg is, kun je er beter meteen mee ophouden in plaats van iets te laten doodbloeden.
 
Frank Deboosere treft geen schuld, laat dat duidelijk zijn. We willen ons in 'Vrienden Van de Veire' focussen op de drie praatgasten en de drie experts die hun licht laten schijnen op de showbizz', aldus Eén-woordvoerder Björn Verdoodt in Het Nieuwsblad, en dus geen showbizz 'weerbericht' meer met Frank Deboosere of Sabine Hagedoren.

zondag 11 september 2011

Sabine Hagedoren 18-3-2010 VRT weerbericht


Sabine Hagedoren tijdens het VRT weerbericht op donderdag 18-3-2010, eindelijk lente weer in aantocht.

Weervrouw Sabine Hagedoren in een interview over haar keuze voor de studie Scheikunde.

Ik neem aan dat u(Sabine Hagedoren) niet aan uw studies bent begonnen met een baan als weervrouw bij de VRT in het achterhoofd?

SABINE HAGEDOREN: Het was zuivere interesse die me voor Scheikunde deed kiezen. In het middelbaar had ik met veel enthousiasme wetenschappen gestudeerd en ik wou in die richting verder gaan.

In de richting Fysica leek het aandeel wiskunde me echter te groot. Biologie zou ook nog een optie zijn geweest, maar interesseerde me net iets meer.