zaterdag 28 augustus 2010

Sabine Hagedoren weerbericht Zevende Dag VRT 21-6-2009


Weervrouwen Jill Peeters (VTM) en Sabine Hagedoren (VRT) zetten hun schouders onder de clip. Sinds gisteren roepen ze in een filmpje op beide zenders het grote publiek op om naar Oostende af te zakken.

'Deze keer focussen we ons op de klimaatconferentie in Kopenhagen, eind dit jaar', zegt Balthazar. 'Daar moet de wereld het eens worden over een post-Kyotoverdrag. We moeten drastische maatregelen nemen om een verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Met dit filmpje willen we de politici daaraan herinneren. We moeten hen definitief wakker schudden.'

Zo klonk het vorig jaar ook al. Is er dan nog helemaal niets veranderd?

'De politici hebben ons gehoord. Dat is al veel. Maar ik merk dat bijna alle partijen die voor de verkiezingen de mond vol hadden van duurzaamheid, nu nog één ordewoord hebben: staatshervorming. Dat is jammer.'

Nieuw is dat deze clip door de voltallige Klimaatcoalitie wordt gesteund. Daarin zitten organisaties zoals Bond Beter Leefmilieu, WWF en Natuurpunt. 'We moeten onze boodschap eendrachtig uitdragen. Alleen zo worden we niet weggelachen.'

'Ik ben al lang met het klimaat bezig', zegt Jill Peeters. 'Ik heb er nachten van wakker gelegen en veel om gehuild. Er waren wel veel versnipperde initiatieven, maar ik heb lang het gevoel gehad er alleen voor te staan. Tot Big Ask er kwam.'

'De klimaatverandering is moeilijk uit te leggen. Waar blijft die opwarming, vragen de mensen zich af als het regent. Ze hebben de beelden van de smeltende poolkappen en de droogte in Afrika al gezien. Maar ook bij ons wordt watertekort een probleem. Alleen krijg je dat moeilijk verkocht.'

'Ik ben geen klimatoloog', zegt Sabine Hagedoren. 'Maar ik weet dat we niet goed bezig zijn. Toen ik twintig jaar geleden aan de universiteit zat, vertelde mijn prof al dat het vijf voor twaalf is. Ik ben geen doemdenker, maar we hebben maar één aardbol.'

Les Ballets C de la B en de choreograaf Koen Augustijnen zullen de clip regisseren. Vanaf november wordt de clip in tien talen wereldwijd verspreid.















maandag 23 augustus 2010

Sabine Hagedoren als Baby Spice in 'Kom op tegen Kanker' Show




Dat weervrouw Sabine Hagedoren van meer markten thuis is dan alleen het weer presenteren was al langer bekend, maar dat ze als Baby Spice een spetterende podium act in huis heeft, zullen niet veel mensen gedacht hebben.

Maar in de strijd tegen kinderkanker is álles toegelaten. Vijf bekende Eén-gezichten stonden daarom klaar om een speciale act te brengen tijdens de Kom op tegen Kanker-show.

Weervrouw Sabine Hagedoren, Thuis-actrice Vanya Wellens en omroepsters Yasmine, Geena Lisa en Saartje Vandendriessche zetten hun versie neer van de Britse meidengroep The Spice Girls.

Sabine Hagedoren wordt Emma Bunton. 'Het is best leuk iets anders te doen dan voor de weerkaart te staan. Mijn zangtalent is beperkt, maar ik ga alles geven om een geloofwaardige Spice Girl neer te zetten.'

Saartje Vandendriessche is Mel C. 'Mijn enige voorwaarde om mee te doen was dat ik Sporty Spice mocht zijn.' Vanya Wellens doet Victoria Beckham. 'Zingen is niet voor mij weggelegd, de act gelukkig wel.'

Yasmine wordt Mel B. 'Ik ga een andere haardos en kleurtje krijgen.' Geena Lisa speelt Geri Halliwell, Ginger Spice. 'Ik zal een rosse pruik opzetten en een heel kort jurkje dragen.Dat laatste baart me zorgen, maar ik zal me als Ginger moeten kleden als ik Ginger wil zijn.'

De tweejaarlijkse actie van de Vlaamse Liga tegen Kanker en de VRT kende zijn voorlopig hoogtepunt met een groots opgezette spektakelshow.

Het doel was om zoveel mogelijk geld bijeen te sparen. Het werd een komen en gaan van BV's, reportages en muzikale acts. De teller stond bij het einde van de avond op 1.558.170 euro.

Evy Gruyaert presenteerde de show van in de studio in Lint, Marcel Vanthilt stond in het callcenter in Brussel. Dat leverde bijvoorbeeld dé uitspraak van de avond op: 'Niet lullen, de kas vullen!

Ook enkele vrouwelijke Eén-gezichten hadden nog een speciale act in petto. Zij zouden een hit van de Spice Girls brengen, op voorwaarde dat er genoeg geld werd gedoneerd. Dat lukte!!

Op het podium sprongen de vonken eraf en Lint ging uit zijn dak. Ondanks dat volgens eigen zeggen haar zang kwaliteiten beperkt zijn, was Sabine Hagedoren de verrassing van de avond, door verkleed als sexy Baby Spice met vlechtjes als een echt podium beest een spetterende act neer te zetten.

Eén Spice Girls Sabine Hagedoren, Vanya Wellens, Yasmine, Geena Lisa en Saartje Vandendriessche in Kom Op Tegen Kanker Show.


In de strijd tegen kinderkanker is álles toegelaten. Vijf bekende Eén-gezichten staan klaar om vanavond een speciale act te brengen tijdens de Kom op tegen Kanker-show.


Weervrouw Sabine Hagedoren, Thuis-actrice Vanya Wellens en omroepsters Yasmine, Geena Lisa en Saartje Vandendriessche zetten hun versie neer van de Britse meidengroep The Spice Girls.

Sabine Hagedoren wordt Emma Bunton. 'Het is best leuk iets anders te doen dan voor de weerkaart te staan. Mijn zangtalent is beperkt, maar ik ga alles geven om een geloofwaardige Spice Girl neer te zetten.'


Saartje Vandendriessche is Mel C. 'Mijn enige voorwaarde om mee te doen was dat ik Sporty Spice mocht zijn.'


Vanya Wellens doet Victoria Beckham. 'Zingen is niet voor mij weggelegd, de act gelukkig wel.'

Yasmine wordt Mel B. 'Ik ga een andere haardos en kleurtje krijgen.'


Geena Lisa speelt Geri Halliwell, Ginger Spice. 'Ik zal een rosse pruik opzetten en een heel kort jurkje dragen.Dat laatste baart me zorgen, maar ik zal me als Ginger moeten kleden als ik Ginger wil zijn.'


Voort biedt de show reportages en bijzondere getuigenissen. Celie Dehaene vertelt over Maaike, haar kleindochter die overleed aan hersenstamkanker.


Ook Juul en Tim, twee kankerpatiëntjes die in dezelfde klas zaten, komen aan het woord. Marcel Vanthilt volgt de geldinzamelactie in het KBC-gebouw op, waar een BV-panel telefoontjes beanwoordt van kijkers die geld willen schenken.


Regi brengt een uniek duet met Nicole en Hugo en Hadise zingt voor het eerst Dum Tek Tek, het nummer waarmee ze Turkije zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Moskou.

De show wordt afgesloten met het campagnelied Ik wil jou niet kwijt, gezongen door Bekende Vlamingen en hun kinderen.


Sommige VRT sterren waren dan weer niet aan hun proefstuk toe in de 'Kom op tegen Kanker' Show.

Geena Lisa bv liet zich al eens naakt bodypainten en ging zo omroepen voor 'Kom op tegen Kanker'.

Geena Lisa hierover: "Met ludieke acties kan je veel bereiken"

Toen Kom op tegen Kanker in het najaar 2004 bij haar aanklopte om "Kom op en stop" te ondersteunen met een stunt, aarzelde Geena Lisa geen seconde. Samen met Marijn Devalck, Katja Retsin en Sabine Hagedoren daagde ze Vlaanderen uit om massaal te stoppen met roken. Als tegenprestatie verscheen ze eind januari 2005 één minuut lang naakt op het televisiescherm in een heel bijzondere outfit: enkel en alleen gekleed in een likje verf.

"De stunt met de bodypainting vond ik heel geslaagd", klinkt het bij Geena Lisa als we polsen naar haar persoonlijke hoogtepunten van de campagne 2004-2005. "Ik stond versteld van de vele reacties. Iedereen wist dat het over 30.000 mensen ging die zouden stoppen met roken.

Een derde heeft het volgehouden. Dat zijn maar liefst 10.000 mensen. Het is het resultaat van een actie gedragen door veel bekende en minder bekende Vlamingen. Ik ben er fier op dat we dat in groep hebben kunnen bewerkstellingen.

Ook de manier waarop vond ik heel aantrekkelijk. Een beetje speels, bloot, uitdagend, verrassend, ik ben geheel niet preuts. Het gaat natuurlijk om een ernstig onderwerp maar met zulke ludieke acties kan je veel bereiken."

U werkte vroeger al mee aan andere campagnes zoals "Massaal op de schaal". Van wanneer dateert uw eerste contact met Kom op tegen Kanker?
"Van toen ik plantjes kocht en de start- en slotshows volgde op de televisie. Toen ik zelf voor de televisie ging werken, geraakte ik nauwer betrokken bij de activiteiten van Kom op, onder meer door mijn deelname aan acties."

Bent u in uw persoonlijk leven al geconfronteerd met kanker?
"Heel dichtbij is er gelukkig nog niets gebeurd. In de bredere familie- en vriendenkring ken ik uiteraard wel mensen die getroffen zijn door kanker. Sommigen zijn genezen, anderen zijn helaas gestorven."

Waarom steunt u Kom op tegen Kanker?
"Ik vind de sensibilisering die ermee gepaard gaat heel belangrijk. Gezond eten, stoppen met roken. zijn adviezen die niet genoeg herhaald kunnen worden."

Sommige mensen vinden de fondsenwerving te commercieel getint.
"Wie getroffen wordt door kanker, ligt daar echt niet van wakker. Die wil zo snel en zo goed mogelijk geholpen worden. Als het wetenschappelijk onderzoek ertoe kan leiden dat er betere medicijnen zijn, dan heb ik geen enkel probleem met het vleugje commercialiteit dat rond de acties hangt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ingezamelde geld goed besteed wordt."

Heeft Kom op tegen Kanker uw levensstijl beïnvloed?
"Neen, in die zin dat ik daarvoor al redelijk gezond leefde. Ik rook niet, ik probeer gezond te eten en maak op tijd en stond tijd vrij voor beweging. Ik heb een heel leven van dansen achter de rug, van klassiek ballet over jazzballet tot allerlei andere soorten dansen.

De laatste vijf jaren leg ik me vooral toe op fitness en cardiologische sporten zoals lopen en fietsen. De trilplaat is me ook niet vreemd, een fijne sport als je het mij vraagt. Sporten helpt om me energiek te voelen en dat is voor mij veel waard. En goede sportbeha is wel van belang".

Bodypaint: Geena Lisa pas geverfd en naakt in omroepzetel!
De uitdaging was eenvoudig: als nog eens 10.000 rokers zich zouden inschrijven op de website van Kom op en Stop, dan zou Geena Lisa Peeters eventjes naakt omroepen. Weliswaar haar borsten bedekt met een laagje kunstzinnige bodypaintverf.

Visagiste Barbara Jéhansart mocht de klus klaren: met spons en penseel en met huidvriendelijke bodypaintverf - voor wie thuis wil proberen, de merken Kraylan en Fardel zijn aan te bevelen - voorzag zij het bovenlichaam en tetten van Geena Lisa van een kleurrijk laagje, met geel, oranje en bruin als hoofdtinten: ,,Vooraf hadden we een aantal duidelijke afspraken gemaakt. Het mocht zeker niet aanstootgevend en zelfs niet erotisch zijn, hooguit een beetje teasend . Harde tepels in beeld waren uit den boze.''

Hoe zorg je er voor dat het niet aanstootgevend is?
,,Dat begint al bij het naaktmodel zelf. Met Geena Lisa leverde dat geen enkel probleem op. Ze is heel professioneel met haar vak bezig. Ik heb dan ook rekening gehouden met haar suggesties. Het ontwerp van de tekening is eveneens bepalend. Ik heb het speels en vrouwelijk gehouden. Ze zit daar toch topless op televisie. En verder heb je het camerastandpunt en de belichting natuurlijk, die kan je zodanig instellen dat iedereen er zich goed bij voelt. Ook Geena Lisa zelf.''

Hallo, Geena Lisa?
,,Ik ben helemaal niet preuts, maar uiteindelijk heb ik toch bijna de hele tijd mijn armen gekruist voor mijn borsten gehouden. Per slot van rekening verscheen ik in beeld rond acht uur 's avonds, en dan kijken er nog kinderen. Het is niet de bedoeling dat de kijkers anderhalf uur zitten te zoeken naar mijn borsten en tepels.''

Hou je er een goed gevoel aan over?
,,Eigenlijk wel. Vergeet niet waarom ik het gedaan heb, hé. Opdat de mensen zouden stoppen met roken. Aan al die rokers die zich geëngageerd hebben is mijn advies: volhouden jongens!''

Het succes van de Kom op tegen Kanker show zou nog wel eens een vervolg kunnen krijgen.
Sabine Hagedoren liet na de show fijntjes weten dat ze voor Kom op tegen Kanker nog veel verder zou willen gaan.
Spontaan doken de geruchten op dat voor de volgende editie van Kom op tegen Kanker er best weleens een naaktkalender door BV's gemaakt zou kunnen worden.

De volgende VRT gezichten circuleren sindsdien al nadrukkelijk in het geruchten circuit voor een plaatsje op de bijzonder BV naaktkalender:
Erika van Tielen
Cath Luyten
Annelies van Herck
Geena Lisa
Saartje Vandendriessche
Andrea Croonenberghs
Evy Gruyaert
Katja Retsin
Sabine Hagedoren
Sofie Van Moll
Goedele Wachters
Roos van Acker
Ann van Elsen

Genoeg aanbod aan vrouwelijk schoon dus bij de VRT om de 12 maanden van de naaktkalender te vullen.
Opvallend is, dat de meeste BV's al eens eerder naakt te bewonderen waren in de publiciteit, wat de haalbaarheid van de ludieke actie alleen maar groter maakt.

Zo was Saartje Vandendriessche al naakt te bewonderen in Matroesjka's en in haar eigen programma de Naaktkalender, Ann van Elsen poseerde naakt voor een Playboy fotoshoot, Roos van Acker stond al bloot op de cover van Humo, Cath Luyten ging voor Vlaanderen Vakantieland naakt in een sauna in Finland, Geena Lisa omroepte gebodypaint al eens voor Kom op tegen Kanker, Andrea Croonenberghs ging als actrice diverse keren naakt in flikken, Sabine Hagedoren stapte naakt onder de douche de sauna in voor Klant en Klaar, Katja Retsin liet zich voor Kom op tegen Kanker naakt fotograferen voor een grote billboard en Sofie Van Moll speelde diverse naaktscène's in allerlei series en films zoals Aspe en de Kavijaks.

Blijven Erika van Tielen, Goedele Wachters, Annelies van Herck en Evy Gruyaert nog als twijfelgevallen over, maar de praktijk leert, dat voor een ludieke goededoelen actie BV's graag wat verder gaan dan normaal.